WIFI & VOIP

Alles over wifi

WiFi is een technologie die het mogelijk maakt om apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om met hoge snelheden gegevens te kunnen ontvangen en versturen. Wifi is de commerciële naam voor een W-LAN (Wireless-Local Area Network).

De naam wifi, ook wel geschreven als WiFi of Wi-Fi, is gerelateerd aan de bekende term Hi-Fi uit de audiowereld, hetgeen staat voor High Fidelity en daarom wordt de term Wireless Fidelity ook wel gebruikt. Deze term is echter een verzinsel, net als de naam wifi. De eigenlijke naam IEEE 802.11b Direct Sequence is niet erg praktisch en om die reden werd een marketingbureau in 1999 gevraagd een merknaam te bedenken. In de praktijk wordt de term wifi steeds vaker gebruikt als synoniem voor een draadloos thuisnetwerk in het algemeen.

Wat heb je nodig voor wifi?

Om via een draadloze verbinding te kunnen internetten heb je het volgende nodig:

  • 1. Een goed aangesloten modem/router
  • 2. Een apparaat geschikt voor draadloos internet

Het apparaat dat je wilt aansluiten moet geschikt zijn voor draadloos internet. Je herkent dit aan een draadloos internet/wifi symbool. Je laptop, tablet of smartphone moet voorzien zijn van een wifi-netwerkkaart. Vaak is deze al standaard in de apparatuur ingebouwd Maak je thuis of op het werk al gebruik van draadloos internet, dan kun je dat ook op een HotSpot.

Voor bedrijven is snelle en stabiele wifi tegenwoordig een must. Veel bedrijfsprocessen zijn ervan afhankelijk. Werknemers hebben het nodig om hun werk uit te kunnen voeren en klanten of gasten rekenen erop. Bovendien zijn telefoons en betaalsystemen steeds vaker afhankelijk van wifi. Als klant en gebruiker wil je een zakelijk wifi netwerk waar je op kunt vertrouwen.

NCA adviseert en levert hier uitstekende oplossingen voor. Onze monteurs kiezen de apparatuur die past bij je behoeften en hangen het op de juiste plek. Ook stellen ze alles goed in zodat je bijvoorbeeld geen last hebt van signalen die elkaar tegenwerken. Goede apparatuur is een vereiste in een zakelijke omgeving. Daarom werkt NCA alleen met A-klasse merken. Maak een afspraak met onze specialist om te zien wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Vrij vertaald betekent het ‘Stem over het internet’ of ‘Spraak over het internet’. Dit zegt je natuurlijk veel meer. Andere termen die vaak gebruik worden voor VoIP zijn ‘bellen via het internet’ en ‘internet telefonie’. Je komt ook geregeld cloud telefonie en hosted telefonie tegen.

Je belt met VOIP niet via een analoge of ISDN-lijn, maar over het internet. In tegenstelling tot digitaal bellen zoals met Microsoft Teams, maakt u met VoIP echter wél gebruik van het telefoonnetwerk. Hierdoor is de gesprekskwaliteit kraakhelder en hebt u veel communicatiemogelijkheden

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Er zijn veel voordelen van VoIP en het bellen via het internet. Het belangrijkste voordeel is dat het goedkoper is. En daarnaast zijn je maandelijkse uitgaven beter te voorspellen. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand per gebruiker voor je telefonieomgeving en de functionaliteiten.

Je hebt geen uitgaven meer aan een dure fysieke telefooncentrale waar je periodiek nog eens uitgave aan hebt voor updates en onderhoud. Doordat je niet vast zit aan een vaste telefooncentrale ben je ook heel flexibel. Het is namelijk heel makkelijk om het aantal gebruikers, telefoonnummers en opties aan te passen.

Wat heb ik nodig voor VoIP?

Om te internetbellen met een VoIP telefoon heb je een SIP account nodig. Je krijgt dan een speciaal telefoonnummer dat enkel werkt bij IP telefonie. Daarnaast heb je natuurlijk een goedwerkende en stabiele internetlijn nodig. Met VoIP bellen verdwijnt je fysieke telefooncentrale op locatie. Dit wordt een telefooncentrale in de cloud. Met een aparte VoIP verbinding ben je verbonden met je centrale. En binnen deze virtuele centrale regelen we je gehele telefonieoplossing.

Wanneer gebruik ik VoIP?

VoIP wordt vaak voor zakelijke telefonie gebruikt, omdat het verschillende zakelijke voordelen met zich meebrengt. Zo sluit je een VoIP telefoon en een laptop op een poort aan, waardoor je minder bekabeling in je bedrijfspand hebt. Daarnaast kan je een onbeperkt aantal gesprekken via VoIP voeren over één netwerkverbinding.

Dankzij het gebruik van IP adressen bel je overal waar je internet hebt. Wil je verhuizen met je bedrijfspand of een extra kantoor openen? VoIP is schaalbaar, wat inhoudt dat je de draadloze verbinding gemakkelijk uitbreidt of verspreidt.

Meer weten over VoIP?

Wil je weten of onze telefonieoplossingen aansluiten op jouw telefonie wensen? Neem dan contact met ons op. Dit kan je telefonisch doen via 0342-424858 of vraag een offerte aan via info@ncaonline.nl.

De voordelen

Advisering
Uitstekende WiFi oplossingen
VOIP